Shopping Cart

Frakt 29kr i hela Sverige och Danmark!

Buckethats historia

Buckethatten började användas flitigt som ett modeobjekt på 1960-talet och har därefter fått en ny renässans både genom gatumodet som existerar överallt och inom high fashion på catwalken. Den är en populär festivalutrustning som används frekvent, den är även känd som en ”sessionshatt” och föredras av fans av band som Sticky Fingers, Oasis och Yung Lean. 

Med stil och precision så är bucket hatten ett mångsidigt plagg, det passar till beach clubben när du vill känna dig avslappnad med en indikation att du har koll, när du ute och går som en stilren accessoar. Vad som utstrålas av en bucket hat är svårt att precisera då det finns så mycket som passar med det, vi ser den från rap-scenen runt om världen till aktivt sportfiske runt omkring vårt avlånga land. Med en sådan bredd på olika tillfällen där den används så finns det ingen gräns hur många du kan äga för alla olika ändamål du önskar använda din bucket hat till. Personligen har bucket hatten används ute på långa promenader i naturen när värmen gassar på för fullt. Men inte minst lika förekommande en avslappnad dag i solstolen när man behöver ”gömma” sig från solen.

Så vad tog bucket hatten från att vara ett verktyg för irländska bönder att hålla huvudet torrt till en accessoar som används frekvent inom populärkultur? Jo, i slutet av 1950-talet uppstod en subkultur vars namn var Mod. Namnet Mod kommer från vad dessa unga, stiliga män från en grupp som kallades modernister. Detta för att dem lyssnade på modern jazz, klädde sig oftast välklätt i kostym för att sedan ta sin utstyrsel till nästa nivå med hjälp av dåtidens bucket hat. Senare i modern historia utförde USA en massproduktion av dagens moderna bucket hat till amerikanska armén vilket snabbt snappades upp av befolkningen i syften som sammanhörde med sport, fiske och solskydd.

Så bucket hatten är ett använd bart verktyg inte bara inom mode utan med ett verkligt syfte för en bred mängd aktiviteter, detta var och är fortfarande varför bucket hatten genom sina många syften är än idag aktuell i vår moderna värld.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

29kr frakt inom Sverige och Danmark!
Leverans inom 2-4 dagar!
Klarna Checkout